Karenmlarsen

Karenmlarsen

Om bloggen

Denne blog har fokus på forhold vedrørende feminisme, homoseksuelle, biseksuelle og transseksuelle samt en kritisk analyse af heteroseksualiteten.

Konference bakker op om transfobi

DebatPosted by Karen M. Larsen Saturday, March 05 2011 10:39:55

8. marts-initiativet har sammen med en række andre forbund og grupperinger samt politikere fra bl.a. Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten stablet en større anti-sexkøbslovs konference på benene. ”Grosse Freiheit?”, som arrangementet kaldes, vil slå et stort slag i kampen for en kriminalisering af køb af seksuelle ydelser.

Lad mig hellere spille åbent ud: Jeg personligt går ikke ind for et forbud mod køb af seksuelle ydelser. Jeg er f.eks. bange for, at man i stedet for at hjælpe dem, der sælger sex, sådan som intentionen med et forbud vel er, faktisk risikerer at forværre sexarbejdernes situation. Sexbranchen er i mine øjne langt fra at være et uproblematisk fænomen, men de problemer der er løser man ikke ved et sexkøbsforbud. Med andre ord, ”Grosse Freiheit?” er ikke min kop te.

At jeg imidlertid ikke kan nøjes med at ryste på hovedet over denne konference – og at jeg mener, at LGBT Danmark faktisk er nødt til at tage afstand fra den, skyldes ikke dens i mine øjne forfejlede mål men i stedet, at man har valgt at invitere to notoriske transfober til konferencen, nemlig Julie Bindel og Janice G. Raymond. Især den sidste har opnået nærmest berømthed for sin transfobi, fordi hun har skrevet bogen The Transsexual Empire – The Making of the She-Male, der er intet mindre end et hadeskrift rettet mod transkvinder.

Jeg har selv kæmpet mig gennem dette værk og må indrømme, at det er mere end svært at gøre rede for indholdet, da der mest er tale om en ophobning af rablende anklager og absurde påstande rettet mod transkvinder. (Transmænd er i hendes øjne blot nogle stakkels ofre, der ikke ved hvad de gør, så dem bruger hun ikke særligt meget plads på at skrive om). Så meget er i hvert fald sikkert, ikke nok med at Janice G. Raymond mener, at kønsskifte er en umulighed og at transkvinder altså fortsat er mænd – og sådanne er i hendes øjne i sig selv nogle værre bæster – nej, hun mener faktisk, at transkvinder er mænd der bevidst går efter at bekæmpe kvindefrigørelsen og at de dermed udgør en dødelig trussel mod kvindesagen. Det er derfor bogen i den grad oser af had til transkvinder.

Radikalfeminismen, som Julie Bindel og Janice G. Raymond er repræsentanter for, har historisk set desværre haft det svært mht. accept for ikke tale om inklusion af transpersoner, om end der heldigvis i de senere år er sket en markant forandring i synet på transpersoner blandt yngre radikalfeminister. Julie Bindel og Janice G. Raymond er dermed mest røster fra fortiden – men der er intet der tyder på, at de har ændret holdning selvom deres fokus nu synes at være kampen mod prostitution.

Malene Andreasen fra LGBT Danmarks Transpolitiske Udvalg har kontaktet arrangørerne bag ”Grosse Freiheit?” og gjort dem opmærksom på problematikken, men de mener, at det ikke er noget problem at lade transfober deltage som talere. Og det er simpelthen uacceptabelt og uholdbart! Arrangørernes argument om at konferencen ikke handler om transpersoner holder ikke, for blandt sexarbejderne er der jo også transkvinder. Og i øvrigt ville man jo forhåbentlig heller ikke lade kendte racister optræde som talere blot fordi konferencen officielt ikke handler om racisme.

Derfor vil jeg opfordre Magnus Heunicke (S), Astrid Krag (SF) og Line Barfod (EL), der har sagt ja til at optræde som moderatorer ved konferencen, til at trække sig fra denne opgave – ligesom jeg hermed vil opfordre de involverede partier og grupper til at lægge afstand fra arrangementet. Sidst men ikke mindst bør LGBT Danmark gå ud og sige fra. Jeg er ikke sikker på, at LGBT Danmark skal have en officiel holdning til en sexkøbsforbuds lov, men vi er nødt til at have den holdning, at transfobi ikke er acceptabel.

  • Comments(0)//www.karenmlarsen.dk/#post416